Milieunormen en Lage Emissie Zones

March 3, 2017

U heeft ongetwijfeld reeds via verschillende kanalen gehoord over de nieuwe milieunormen en de daarbij horende regels mbt toegang tot steden. Ook voor motorhomerijders heeft dit de nodige gevolgen. Hoe zit het nu precies voor uw voertuig in Duitsland, België en Frankrijk? 

 

In steeds meer landen krijgen we te maken met milieuzones.

Deze zones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. De toegang tot dergelijke gebieden wordt beperkt voor vervuilende voertuigen. Omdat elk land een andere regeling heeft zetten we hier alvast de regeling voor Duitsland, België en Frankrijk op een rijtje. Daarmee is het lijstje niet afgesloten, maar voor ons zijn dit toch de meest courante bestemmingen. Ook de volgende landen hebben een milieuregeling: Denemarken, Zwitserland, Groot-Brittanië, Noord-Ierland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden. Soms zijn dit registraties met te betalen toeslagen, soms stickers, sommige landen werken met vergunningen, en andere beperken de toegang afwisselend op basis even/oneven nummerplaten. Informeer u voor u vertrekt!
 

Tenslotte ook nog dit: we merken dat de euronorm van motorhomes een redelijk impact heeft op de potentiële tweedehandsprijzen van motorhomes. Hou hiermee indien mogelijk rekening voor de timing van uw verkoop of inruil.


 

Duitsland

In heel wat Duitse steden en omliggende zones (waaronder oa Berlijn, Keulen, Düsseldorf, het Ruhrgebied, …) is een milieuvignet (sticker) verplicht om met de wagen in de betreffende zone of richting het stadscentrum te mogen rijden. Er zijn verschillende vignetten en afhankelijk van uw type wagen mag u verder de zone in.
Er is enige onduidelijkheid over de exacte toewijzing van de vignetkleur, Duitse wagens krijgen immers een speciaal codenummer op hun toelatingsdocument, dat niet altijd 100% overeenkomt met de euronorm of leeftijd. Onze ervaring leert ons dat dit systeem vereenvoudigd is voor buitenlandse wagens: de kleur van uw sticker hangt vooral af van de ouderdom en emissieklasse. Mits naplaatsing van een roetfilter kan u voor een hogere vignet in aanmerking komen, hiervan is dan weer een officiële verklaring van de fabrikant nodig (CEC).

 

 

De betrokken zones zijn aangeduid met een speciaal type verkeersbord. De kleur van de bolletjes onder het Umwelt bord bepaalt de toegelaten voertuigen. Het einde wordt aangegeven door het doorstreepte Umwelt bord.

Op dit voorbeeld mag u enkel binnen met een gele of groene sticker.

 

Momenteel mogen de groene vignetten (nr 4 & 5) tot helemaal in het stadscentrum. Er komt dit jaar wel een nieuwe categorie bij (blauw, nr 6), en geleidelijk aan zullen de milieuzones dus uitbreiden en wordt de toegang steeds meer beperkt.

In België kan je een Duitse milieusticker aankopen via de VAB webwinkel (14€) of de touring site (14€+verzending), maar goedkoper is om het via het webportaal van een Duitse stad te doen (bvb Keulen, 5€+verzending). Dit doe je best op voorhand, doorgaans duurt het toch een 10-tal dagen eer ze geleverd worden.
Indien je de sticker toch sneller nodig hebt kan je het bvb bij een Belgisch DEKRA kantoor halen. In Duitsland zelf kan je de stickers gewoon halen bij de Duitse keuringsinstanties (TÜV) of bij de grotere tankstations die ook een garage hebben. Neem je boorddocumenten mee en vraag naar een “Umweltplakette”. Daar kost het doorgaans rond de 5€.


 

België

Het systeem in België is relatief eenvoudig en volgt de logica van het Duitse voorbeeld. In België is de vrije toegang afhankelijk van de emissienorm van uw wagen. Wat het eenvoudig maakt is dat u voor België niks hoeft te doen, tenzij uw voertuig niet in de groene categorie zou vallen. (zie tabel)
Momenteel is dit systeem enkel van toepassing voor Antwerpen, maar ook de andere grote steden zouden volgen in de nabije toekomst. We houden u op de hoogte…


Antwerpen: reeds in voege sinds 01/02/2017. De exacte zone, betaalde toegang en meer informatie kan u vinden via https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez

 

Gent: vanaf 01/01/2020.
Meer informatie via https://stad.gent/natuur-milieu/lage-emiss/faq-lage-emissiezone

 
 

Frankrijk

Het systeem in Frankrijk is dan weer een stuk ingewikkelder en maakt onderscheid tussen de verschillende gewichtsklassen EN tussen verschillende tijdstippen van de dag.
Ook de denkwijze daar is omgedraaid en ze duiden met het nummer 1 de “properste” wagens aan. Niet helemaal logisch want hoe gaan ze in de toekomst verder nummeren?
Het Franse systeem samen met de andere is bovendien verwarrend… Heb je momenteel een groene nr 6 sticker voor Duitsland, dan zal je voor Frankrijk een gele nr 2 sticker moeten plakken. Dat wordt nog plezant voor de controlerende instanties…
Lees er meer over via https://www.certificat-air.gouv.fr/

 
Momenteel is het de regeling al in voege voor Parijs en Grenoble, maar binnen een tijdspanne van enkele jaren volgen er nog 50steden, waaronder Lille. Het gaat bovendien niet enkel over de stadskern, zoals dat vaak het geval is in andere landen, maar wel over de volledige agglomeratie. Het zal van dus toepassing zijn voor nagenoeg iedereen die naar/door Frankrijk reist.

 

Net zoals in de Duitse steden is in de Franse steden de sticker bovendien verplicht.
Kijken we dan in detail naar Parijs dan zien we dat het vanaf 31/03/2017 verboden zal zijn Parijs nog binnen te rijden zonder de juiste sticker.
Het is nog wachten op de verkeersborden dus momenteel is het vrij eenvoudig: zonder sticker is de toegang verboden tussen 8u en 20u.
Stickers kan je aanvragen via deze link en kosten 3,70€ + verzendingskosten.
Tenslotte: de boetes in Frankrijk liggen tussen 68€ en 135€.

 

Vragen? Opmerkingen? Correcties? Laat het ons zker weten!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Milieunormen en Lage Emissie Zones

March 3, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square